STAAD - стварыць эканамічна выгадны і аптымізаваны дызайн, каб супрацьстаяць структурным нагрузак - Заходняя Індыя

K10 Grand - гэта піянерскае офіснае памяшканне, якое вызначае новыя стандарты для гандлёвых памяшканняў у Вададара, штат Гуджарат, Індыя. Раён адчувае хуткі рост камерцыйных будынкаў дзякуючы блізкасці да мясцовага аэрапорта і чыгуначнай станцыі. K10 наняла кансультантаў VYOM у якасці структурнага кансультанта па праекце і даручыла ім пабудаваць будынак, які адпавядае і пераўзыходзіць самыя высокія чаканні дзелавой эліты Vadodara.

Гэты праект INR 1.2 млрд складаецца з падмурка і паверхаў 12, агульнай плошчай квадратных футаў 200,000. Большасць будынкаў у гэтым рэгіёне з'яўляецца неадназначным, з офіснымі памяшканнямі вышэй іншых прадпрыемстваў. Аднак K10 хацеў прынесці штосьці новае ў гэты раён, таму K10 Grand будзе выкарыстоўвацца толькі для офісаў. Такая канфігурацыя абмежавала б перапынак службовага жыцця жыхароў.

Пераадольвайце праблемы дызайну, каб стварыць прастору без слупоў

Каб стварыць гэтую ўражлівую структуру, VYOM неабходна было пераадолець мноства праблем. З-за ўзвышша і ўнутранага архітэктурнага планавання будынка ўзніклі праблемы з дызайнам канструкцыі, якую арганізацыі трэба было вырашыць. Каманда праекта хацела стварыць будынак з трыма вежамі і цэнтральнай канструкцыяй пасярэдзіне. Структура выступае вонкі для ніжніх шасці паверхаў, а потым звужаецца ўверх для шасці верхніх паверхаў. Размяшчэнне калон і апрацоўчых сцен было складаным з-за гэтай унікальнай формы. Акрамя таго, архітэктар і забудоўшчык настойвалі на тым, каб у вестыбюлі не было слупкоў. Цэнтральнае ядро ​​неабходна для размяшчэння ўсіх камунальных службаў, і гэта было цяжка мець землятрусную канструкцыю, таму што форма будынка прыцягвала больш бакавых сіл. Нарэшце, падмурак будынка складаў камбінаваную і плытную аснову, таму перад будаўніцтвам трэба было старанна ацаніць канструкцыю. У цяперашні час на этапе будаўніцтва, як чакаецца, будынак стане вяхой для раёна.

Злучальныя канструкцыі для больш эканамічнай канструкцыі

Пры праектаванні будынка першапачатковым планам было стварэнне чатырох асобных будынкаў: тры вежы і цэнтральная канструкцыя. Аднак, калі VYOM пачаў аналізаваць дызайн у STAAD, каманда праекта зразумела, што гэта першапачатковая дызайнерская прапанова не была эканамічнай. Замест гэтага, каманда выкарыстала STAAD для стварэння новага і аптымізаванага дызайну, каб стаць больш прыбытковым. Каманда праекта вырашыла злучыць усе будынкі, зэканоміўшы грошы і час. Для каманды было вельмі важна ўнесці гэтыя змены перад пачаткам этапу будаўніцтва.

Маючы такую ​​канструкцыю, VYOM вырашыў, дзе размясціць канструкцыйныя апорныя калоны. STAAD паказала камандзе праекта, што форма будынка значна выгінаецца з дзявятага паверху ўверх, што робіць тыповыя прамыя калоны немагчымымі, паколькі яны перасякаюць план будаўніцтва. І пятныя калоны не працавалі б, бо яны значна панізілі б столі і разбурылі планы офіса. Замест гэтага, VYOM прапанаваў прамыя калоны для першых дзевяці паверхаў і нахіленыя калоны з дзевятага на дванаццаты паверх. Гэты план будзе падтрымліваць архітэктуру да таго часу, пакуль яна застаецца ў межах патрабаванняў кода IS.

Рэалізацыя бэлек і калон для выраўноўвання напружання

Яшчэ адной асаблівасцю, якая дапамагла VYOM стварыць унікальную прастору, стала выкарыстанне пасля нацяжэння прамянёў. Бэлькі не маглі быць вельмі глыбокімі, бо архітэктар хацеў максімальна высокіх столяў. Акрамя таго, план патрабаваў, каб каналы праходзілі ўздоўж бэлькі. Гэтыя бэлькі, разам са калонамі і рэжучымі сценамі, прадухілілі скрут у будынку, што дазволіла цэнтру масы і калянасці знаходзіцца побач. VYOM размясціў калоны так, каб бакавая сіла цалкам ляжала ў цэнтры будынка. Усе рэжучыя сцены, пад'ёмныя сцены і калоны былі арганізаваны так, каб яны маглі вытрымліваць 70% бакавой сілы. Каб забяспечыць прастору ў вестыбюлі, VYOM выкарыстаў брусы і кансольныя пліты футаў 20 для астатніх падлог будынка.

Карыстаючыся STAAD, VYOM зразумеў, што ў будынку па-ранейшаму знаходзіцца зона высокага напружання. Гэтая зона ўзнікла на дзявятым паверсе з-за размяшчэння класіфікацыйных слупоў. Дзевяты паверх нясе вялікую нагрузку, таму трэба было адрэгуляваць канструкцыю. Пасля таго, як каманда праекта ўсвядоміла гэтую сітуацыю, членам групы ўдалося адсунуць кіруючыя сілы ад прамянёў на дзявятым паверсе арматурай і кабелямі, размешчанымі на тых жа брусах.

Эканоміць час дызайну для працоўнага месца будучыні

Карыстаючыся STAAD, VYOM завяршыла ўвесь праект будынка з чарцяжамі ў месяц. STAAD зэканоміла значная колькасць праектных груп на працягу ўсяго этапа распрацоўкі, што дазволіла практычна ітэрацыі дызайну 70 як для дызайнерскіх падыходаў, так і для канчатковага дызайну на працягу месяца. STAAD скараціла час, неабходны для распрацоўкі і аналізу гэтых ітэрацый. Дадатак таксама дазволіў гэтым ітэрацыям і зменам дызайну прытрымлівацца кода IS у простай у выкарыстанні асяроддзі.

Дызайн адпавядаў усім патрабаванням архітэктара і забудоўшчыка, будаўніцтва ўжо ідзе. Доўгачаканая пабудова здаецца ідэнтычнай мадэлі 3D, а камерцыйныя памяшканні карысныя без якіх-небудзь перашкод. Размясціўшыся ў цэнтры горада, K10 Grand дазволіць жыхарам мець усё неабходнае побач, уключаючы гандлёвыя цэнтры, бальніцы, супермаркеты і рэстараны. Прастора будзе ўключаць у сябе тэрасу на даху, агульныя канферэнц-памяшканні, гасціную, трэнажорную залу і сталовую, што зробіць яе працоўным месцам будучыні.

Інавацыйны праект K10 Grand быў абраны фіналістам у праграме ўзнагароджання "2018 Year in Infrastructure Year" у катэгорыі "Будаўнічая інжынерыя".

У гэтым годзе наступныя арганізацыі ўвайшлі ў спіс фіналістаў года Праграмы 2019 Infrastructure Awards у катэгорыі «Будаўніцтва».

  • FG Consultoria Empresarial для новага штаба Patrimonium, які ажыццяўляецца 100% у структурным дызайне BIM, Lagoa da Prata, Minas Gerais, Бразілія
  • Кансультацыйныя паслугі Sterling Engineering Pvt. Ltd. для Міжнароднага канферэнц-выставачнага цэнтра Dhirubhai Ambani, Мумбаі, Махараштра, Індыя
  • WSP для пастаўкі аптымізаванага дызайну для складаных падвальных памяшканняў пад знакавым адміралцейскім аркам, Лондан, Вялікабрытанія

Аўтар Пола Шыманці

пакінуць каментар

Ваш электронны адрас не будзе апублікаваны.

Гэты сайт выкарыстоўвае Akismet для барацьбы са спамам. Даведайцеся, як дадзеныя апрацоўваюцца для вашых каментароў.